Gradinita

Acreditarea unei unitati de invatamant, care isi doreste sa asigure un act educativ de cea mai inalta calitate, se realizeaza in doua etape:

  • Prima este obtinerea Autorizatiei de incredere, autorizatie care este absolut necesara inca de la infiintarea unitatii.
  • A doua consta in obtinerea acreditarii- un proces lung si minutios, care necesita ani de functionare, de indrumare a prescolarilor pe caile cunoasterii intr-un mod cat mai performant. Pentru acreditare, Raportul de evaluare interna prezentat la A.R.A.C.I.P trebuie sa cuprinda documente precum: studiu diagnostic privind stadiul de dezvoltare a unitatii de invatamant preuniversitar, dar si eficienta interna si externa a unitatii de invatamant, pe ultimul ciclu de invatamant, noul proiect de dezvoltare institutionala, in baza diagnozei realizate si prin comparatie cu proiectul initial, realizat pe termen de 5 ani, planurile operationale pe ultimii 3 ani, care sa cuprinda si evaluarea atingerii obiectivelor propuse,oferta educationala pentru anul in curs/urmator, lista obiectelor de inventar si a mijloacelor fixe aflate in proprietatea unitatii de invatamant, certificatul de atestare fiscala, etc.

Gradinita Degetica, motivata de iubirea si daruirea pe care ne-o inspira copiii, dar si de dorinta de a oferi un proces instructiv-educativ care sa ajute la integrarea prescolarilor cat mai activa in societate, a indeplinit cu succes lista standardelor de acreditare riguros stabilite si verificate de comisia expetilor A.R.A.C.I.P.

Cu aceeasi daruire, cu pasi mici si hotarati vom porni din nou la drum cu Degetica Royal Palace, sperand ca impreuna sa crestem frumos si sanatos alaturi de copiii nostri, de cadrele didactice, de colaboratori.

Succesul cu care ne mandrim il oferim acum copiilor care-si doresc sa invete prin joc, prin experiente proprii atractive si interesante, si parintilor care isi doresc pentru copiii lor un drum incununat de succese.

Este dreptul dumneavoastra sa alegeti calitatea, de aceea ne permitem sa va sugeram cateva intrebari cheie care v-ar putea fi utile in alegerea unei gradinite pentru copilul dumneavoastra:

  • De cat timp este deschisa unitatea?
  • De ce nu este inca autorizata/ acreditata?
  • Ce pregatire are personalul didactic si nedidactic?
  • Exista in unitate autorizatia sanitar-veterinara si avizul P.S.I?
  • Ce performante au copiii (concursuri, olimpiade, etc)?
  • Exista caiete de observarea copilului in gradinita? Dar jurnalul grupei?
  • Folositi auxiliare avizate M.E.C.T.S.?
  • Cat de des sunt instiintat de activitatea copilului?